/
Про Трускавець

Про Трускавець

Бальнеологічний курорт Трускавець розкинувся серед чарівних пологих лісистих схилів у передгір'ї східних Карпат в долині гірської річки Воротище (басейн Дніпра) на висоті 350-400 м над рівнем моря, на відстані 90 км на південний захід від Львова та 70 км від кордону з Європейським союзом. 

 На території Трускавця зосереджені великі запаси підземних мінеральних вод з 14-ма природними джерелами та поклади «гірського воску» - озокериту. Привабливість курорту забезпечує лікувальна гідрокарбонатно-натрієво-кальцієва слабо мінералізована вода «Нафтуся».   

 

Біологічно активні речовини «Нафтусі» розглядають як адаптогени, здатні суттєво підвищувати імунний статус організму. Ненасичені жирні кислоти, наявні в «Нафтусі», забезпечують антиоксидантний, антисклеротичний ефект. Окремі органічні сполуки, які входять до складу, підсилюють функцію печінки і нирок, що сприяє стимуляції жовчоутворення і сечовиділення і, як наслідок, профілактиці і лікуванню застійних явищ у печінці, жовчних і сечових шляхах, запобігає утворенню і сприяє виведенню невеликих каменів з нирок і жовчного міхура. «Нафтуся» забезпечує виведення з організму токсичних речовин, в тому числі і радіонуклідів.   Крім Нафтусі популярність здобули такі джерела мінеральних вод, як «Марія», «Броніслава», «Софія», «Юзя», незамінні в лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту. Завдяки речовинам гліцеринового походження, «Юзя» сприятливо впливає на шкіру, повертаючи їй еластичність і пружність.

 

«Броніслава» - застосовується при захворюваннях верхніх дихальних шляхів - її використовують для полоскання носоглотки.   Сіль "Барбара" застосовується при хронічних захворюваннях гепатобіліарної системи, шлунково-кишкового тракту і кишечника.   «Гірський віск» (єдине в Європі родовище знаходиться в чотирьох км від курорту) - основа озокеритотерапії - чинить протизапальну та анальгетичну дію.   На курорті проводять дослідження і діагностику  28 клінічних і 14 біохімічних лабораторій, зокрема, імунологічна та клініко-бактеріологічна лабораторії, лабораторії імуноферментної і радіоізотопної діагностики, кабінети функціональної діагностики серцево-судинної системи та ендоскопічного дослідження. 

 У Трускавці функціонує три музеї - історії міста-курорту, унікальний прижиттєвий музей народного художника Михайла Біласа і Єпархіальний музей.   У м. Трускавець можна не тільки оздоровитись, але й цікаво відпочити. Відпочинок в Трускавці також доповнюють гірськолижні курорти Карпат, стародавній Львів.

 

У Трускавці функціонує більше 70 санаторно-курортних установ, які можуть розмістити до 25 тисяч курортників одночасно. Різний рівень комфортності та лояльна цінова політика: від санаторіїв-тисячників - до невеликих пансіонатів, приватний сектор (близько 50 приватних вілл), сучасних SPA-комплексів і п'ятизіркових готелів. Всі ці фактори створюють можливість вибору умов проживання та задовольнять потреби найвибагливіших відпочивальників.   Трускавець - один з найдавніших бальнеологічних курортів нашої країни. Перша письмова згадка та відгуки про курорт Трускавець, відносяться до 1827 році.

Лісова пісня
Отримайте безкоштовну консультацію